Berichten uit Noord-Korea

Lang geleden dat ik nog iets op mijn blog postte.

Reden dat ik nu in mijn virtuele pen kruip zijn de berichten dat er vanuit de Noord-Koreaanse enclave in Hasselt “grote onthullingen” worden aangekondigd. Ik kreeg er al enkele te pakken (zie onder voor de bron):

Uitgavenstaat 1′

Uitgavenstaat 2′

fake news

Wat wordt er deze keer “bewezen”? Dat ik als voorzitter van de NGROD beschikte over een betaalkaart (het waren er eigenlijk twee: een gewone bankkaart en een creditkaart), net als de voorzitters die mij voorafgingen, en dat daarmee betalingen werden gedaan door en voor de NGROD (bv. de online aankoop van een Dell computer voor het secretariaat, lunch met de raad, treintickets naar Brussel, … ); en dat er met die kaart wel een keer geld werd afgehaald. Stel je voor!

Een kleine toelichting bij de documenten die de waarde van de onthullingen weergeeft: op 24/01/2014 ging de voltallige (!) NGROD eten (traditioneel nieuwjaarsetentje) in “De Blauw Artisjok”, een restaurant in Merelbeke… dus ook in aanwezigheid van “de onthuller van de geheimen”, LM.

Muls

Lachen of schreien?

Je zal maar tijd hebben om je met dergelijke zaken bezig te houden…

Wat de documenten alleszins wél bewijzen, is dat iemand binnen de huidige NGROD bereid is om deze documenten op te sporen én door te geven aan de secretaris van een syndicaat met slechte bedoelingen. Dat die daarmee  art. 21 van de Wet op de instelling van de Orde van 1950 én artikel 458 van het Strafwetboek met de voeten treedt, weet die misschien niet?

Art. 21. Onverminderd de toepassing van de in artikel 458 van het Strafwetboek voorziene strafbepalingen, zijn de leden van de gewestelijke raden van de Orde, van de hoge raad en van de gemengde raden van beroep]1 tot het beroepsgeheim gehouden voor alle zaken, waarvan zij bij de uitoefening van hun ambt kennis gekregen hebben.

Art. 458 .Geneesheren, heelkundigen, officieren van gezondheid, apothekers, vroedvrouwen en alle andere personen die uit hoofde van hun staat of beroep kennis dragen van geheimen die hun zijn toevertrouwd, en deze bekendmaken buiten het geval dat zij geroepen worden om in rechte (of voor een parlementaire onderzoekscommissie) getuigenis af te leggen en buiten het geval dat de wet, het decreet of de ordonnantie hen verplicht of toelaat die geheimen bekend te maken, worden gestraft met gevangenisstraf van een jaar tot drie jaar en een geldboete van honderd euro tot duizend euro of met een van die straffen alleen.

Eén ding staat vast: we zijn nog niet van het fake news verlost. Niet in de VS, maar ook niet in diergeneeskundig Vlaanderen. Nogmaals, je zal daar maar tijd voor hebben. Enkel de frustraties over het eigen miserabele leven, kunnen als drijfveer dienen om anderen op dergelijke zielige manier het leven zuur te maken, vrees ik.

Bron: 

Muls 1

&

Muls2

flag-800

Advertenties

Een gedachte over “Berichten uit Noord-Korea

  1. Pingback: Confessions on twitter – Sarne De Vliegher – Soms over diergeneeskunde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s